Welkom op de website van Volkstuinvereniging Wijkeroog 


VTV Wijkeroog is een volkstuinencomplex ingeklemd tussen het Noordzeekanaal, de industrie en de Meubelboulevard van Beverwijk. Het complex heeft 260 tuinen verspreid over ongeveer 80.000 m2. Deze ‘groene long van de IJmond’, welke gewaardeerd wordt door onze leden en bezoekers, bestaat in 2021 al 60 jaar. Daarnaast is het complex Holland op zijn Smalst, gelegen tussen de nieuwe randweg en Scheybeeck, ook een onderdeel van de vereniging.


Bezoekersinformatie

 

VTV Wijkeroog is openbaar toegankelijk. De volkstuinen op het park zijn divers. Iedereen is welkom om hier te komen wandelen en te genieten van de diversiteit aan tuinen en natuur. In het naastgelegen Wijkeroogpark kunt u ook heerlijk wandelen, vissen, hardlopen, picknicken of genieten van de natuur.

Bij het Praathuis kunt u tijdens openingstijden iets drinken (tegen vergoeding) op het terras. Deze is iedere middag geopend (onder de voorwaarde dat er een barmedewerker aanwezig is en de coronamaatregelen dit toestaan) van 14u tot 17u, behalve op maandag, dan is deze altijd gesloten.

Parkeren is mogelijk op de daarvoor aangegeven plekken. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Op het hele terrein geldt een maximum snelheid van 15 km/uur.

Honden zijn welkom, maar dienen aangelijnd te worden op het park. De uitwerpselen worden door de eigenaar opgeruimd.