Zou u het leuk vinden om tuinder te worden?

 

VTV Wijkeroog heeft 260 tuinen. Op iedere tuin staat een huisje. De meeste tuinen hebben ook een kas of een schuurtje.

Als u een tuin koopt, dan wordt u eigenaar van de tuin, de beplanting, het huisje en/of de kas. De grond pacht u van de vereniging. De tuinen zijn aangesloten op het water. Er is geen stroom. Veel tuinders maken gebruik van zonnepanelen. 

 

Tuinieren is een actieve recreatie. Op het volkstuinencomplex beperkt dit zich niet alleen tot de eigen tuin. U draagt ook zorg voor uw voorpad en neemt deel aan de werkzaterdagen, zodat het gehele park rondom de tuinen mooi blijft. Zo zorgen we er met elkaar voor dat het park goed wordt onderhouden.

Maar daarnaast is er natuurlijk ook voldoende tijd om te genieten van een welverdiende rust.

Voor tuinen zonder tuinhuisje betaalt u alleen de huurprijs. De huur van een tuin bedraagt ongeveer € 150,- per jaar. Indien er op uw beoogde tuin een huisje staat wordt deze door het bestuur geschouwd. Het bestuur kijkt naar het huisje inclusief vaste onderdelen. Denk hierbij aan het huisje zelf en bijvoorbeeld een keukenblok. De verkoper kan ter overname ook bijvoorbeeld meubilair, een kas, stenen, tuingereedschap, etc. aanbieden. De verkoopprijs wordt door de verkoper vastgesteld en is niet afhankelijk van de schouw. Nadat beide partijen tot overeenstemming zijn gekomen, meldt men dit aan het bestuur. Dan wordt er een tijdstip afgesproken voor de schriftelijke eigendomsoverdracht en kan de betaling plaatsvinden.


Indien er aanbod is, wordt deze hier gemeld op de website. U kunt dan via de mail of telefonisch reageren op het aangegeven adres/nummer.


Aanmelden als aspirant lid

U kunt zich ook aanmelden om aspirant-lid te worden. Indien er een tuin vrij komt, worden eerst de aspirant leden uitgenodigd om de tuin te bezichtigen. Zij kunnen dan eventueel een bod uit brengen. Mocht het niet tot een overeenkomst komen met de verkoper, dan gaat de tuin de vrije markt op.

 

24 maart 2024

Tot nader order is er een stop gezet op de aanmelding van aspirant lid (de wachtlijst is vol).

Wij laten u weten wanneer er weer ruimte is voor nieuwe (aspirant) leden.