Mededelingen 2022

 


21 februari 2022

 

Beste leden,

 

Bij het afdrukken van de facturen is er helaas een cijfer weggevallen van het IBANnummer van de vereniging.

Het correcte nummer is:    NL34RABO0107357976

 

Excuses voor het ongemak.

 

Bestuur VTV Wijkeroog


2 maart 2022

Dit jaar gaan we een maandelijkse fotowedstrijd houden met iedere maand een ander thema. Heeft u een mooie foto gemaakt die aansluit bij het thema of gaat u een mooie foto maken? Het thema van deze maand is: voorjaar in de volkstuin.

Meer informatie over de wedstrijd en hoe u uw foto kunt insturen vind u door onderstaande link aan te klikken:


18 maart 2022

We hebben een mail gekregen van Isabel Nunes van den Hoven (klankbordgroep) met een bericht over de update groencompensatievoorstel. Hieronder leest u haar bericht:

Van: Nunes - van den Hoven, Isabel <Isabel.Nunes-vandenHoven@tennet.eu>Date: do 17 mrt. 2022 om 10:01Subject: Update groencompensatievoorstelTo:

 

Beste leden van de klankbordgroep,

 

Hierbij nog een korte update over jullie groencompensatievoorstel. De notitie met aanbevelingen is afgelopen dinsdag (15 maart) besproken in het college van burgemeester en wethouders. De notitie is inmiddels ook naar de raad verstuurd en gedeeld op de ibabs website van gemeente Velsen. Deze kunnen jullie hier vinden: iBabs Online

 

Op onze website Net op zee kunnen jullie het nieuwsbericht lezen over de nieuwe bomen langs de Pontweg en Velserbroekse Dreef. Hier zijn 151 bomen aangeplant als deel van de compensatie voor de bomenkap op het terrein van het transformatorstation aan de Zeestraat in Beverwijk. In het nieuwsbericht wordt ook verwezen naar jullie compensatievoorstellen voor het groen uit het Wijkeroogpark. Gemeente Velsen heeft hier gisteren ook een persbericht over gedeeld met de media.

Ik heb het linkje naar het nieuwsbericht hieronder gedeeld:

 

https://www.netopzee.eu/hollandsekustnoord/overige-pagina-s/nieuws/groencompensatie-krijgt-vorm-in-gemeente-velsen

 

Binnenkort ontvangen jullie van mij weer een update over het vervolg. Met name wat de vervolgstappen zijn en wat (ongeveer) de planning gaat worden m.b.t. de realisatie van jullie ideeën.

 

Mochten jullie nog vragen hebben over het bovenstaande, schroom dan niet om contact op te nemen.

 

Fijne dag.

 

Met vriendelijke groeten / Kind regards / Mit freundlichen Grüßen,

 

Isabel Nunes van den Hoven

Omgevingsmanager

HKN/HKNWa/HKNWb

 

Aanwezig: ma/di/wo/do/vrij

 

 

 

M

+31 (0)6 33 89 29 81

E

Isabel.nunes.van.den.hoven@tennet.eu

I

www.tennet.eu

 

 

TenneT TSO B.V.Utrechtseweg 310ArnhemPostbus 7186800 AS ArnhemNederland

 


25 april 2022

U heeft nog een paar dagen om uw mooiste foto met thema: "Kleur in de volkstuin"  in te zenden voor de maand april.

Ook kunt u stemmen op uw favoriete foto. Bekijk de foto's op de volgende link en breng uw stem uit:


29 april 2022

De eerste tuinkeuring van dit jaar is weer geweest. U kunt de uitslag bekijken via de volgende link:


1 mei 2022

De nieuwe maand voor de fotowedstrijd gaat weer beginnen.

Thema van de maand mei: Vogels in de volkstuin.

Doet u ook mee?

 

Sluitingsdatum inzendingen: 31 mei 2022

De winnaar krijgt in de eerste week van juni bericht.


11 mei 2022

Uitnodiging 76e AVVN-Congres

Geacht bestuur / beste tuinvrienden

 

Van harte nodigen wij jullie uit voor het 76ste AVVN-Congres (algemene vergadering), dat op 18 juni 2022 plaatsvindt om 10.30 uur. Tegen 12:30 uur ronden we het Congres af. 

Het Congres gaat ook dit jaar weer online plaatsvinden, maar anders dan de voorgaande twee keer. Toen konden we jullie niet zien en was er geen interactie mogelijk. We hebben nu zelf de techniek in huis en gaan het Congres in eigen beheer vanuit ons AVVN-kantoor streamen. Dat betekent mogelijkheden voor interactie tussen bestuur en deelnemers en de mogelijkheid om jullie te zien. Deelnemers die ons Congres vanuit huis volgen hebben nodig: een beeldscherm met internetverbinding en een e-mailadres. Het is handig als de computer of tablet over geluid beschikt, anders hoor je ons niet. Als je in beeld wilt verschijnen, heb je ook een webcam nodig. We organiseren ons Congres in Microsoft Teams en nemen het op.

Ook anders dan voorgaande jaren is de mogelijkheid om het Congres fysiek bij ons in Utrecht bij te wonen. De capaciteit is beperkt en het kan zijn dat we bij veel aanmeldingen keuzes moeten maken.

Registratie en vergaderstukken

Procedures voor deelname aan het Congres en reactie op vergaderstukken:

  1. Aanmelden van afgevaardigden die namens je vereniging mogen stemmen doe je hier. Aanmelden kan tot uiterlijk 27 mei 2022.
  2. De vergaderbescheiden staan ook op onze website jaarstukken.avvn.nl 

Naast diegene die namens je vereniging mag stemmen, kunnen ook andere bestuursleden of tuinleden deelnemen. Zij kunnen zich eenvoudig zelf aanmelden via deze link in onze nieuwsbrief. Men kan zichzelf aanmelden, dat hoef je als vereniging niet te doen.

Vragen over congresstukken?Stel ze gerust. Als de vragen vóór 2 juni bij ons binnen zijn, kunnen we ze desgewenst op het Congres beantwoorden.

Themabijeenkomst congresvoorstellenOp 11 mei aanstaande organiseren we een bijeenkomst waarbij de congresvoorstellen m.b.t. de AVVN-contributie en het voorstel over het AVVN-lidmaatschap centraal staan. Wij willen hierop een toelichting geven en daarna met jullie hierover van gedachten te wisselen. De bijeenkomst is hybride. Aanmelden kan via deze link in onze nieuwsbrief.

We hopen jullie in groten getale te begroeten, zowel online als bij ons op kantoor op het 76ste AVVN-Congres. Wij hebben er zin in en kijken uit naar een boeiend samenzijn met onze tuinvrienden.

Met vriendelijke groet,Namens het bestuur

Ineke ten Hoedt,Secretaris

p/o Monique Bollen,Directeur

 


12 mei 2022

Er is een bestuurs- en commissie vergadering geweest op 2 mei 2022. U kunt de notulen lezen door onderstaande link aan te klikken:


12 mei 2022

Beste leden,Waarschijnlijk hebben jullie al gemerkt dat er druk gewerkt wordt aande nieuwe, mooie en duidelijke bewegwijzeringspalen en de naambordjes.De werkzaamheden zijn als volgt:Er wordt een gat gegraven nadat de paal is verwijderd, (de meestepalen zitten met weerhaken in de grond, dus dat geeft meer zand ofklei afvoer), daarna wordt de paal geplaatst met betonmortel en zalmen 2 keer terugkomen om de (tijdelijk vastgezette schoren en het zanden klei af te voeren), daarna wordt het padenbordje gemoenteerd.Voor de palen die in tuinen staan zou dat enige overlast kunnenveroorzaken. Uiteraard doet iedereen zijn uiterste best dit zoveelmogelijk te voorkomen.Onze excuses voor de eventuele overlast.


19 mei 2022

Gelezen in de nieuwsbrief Groei & Bloei Midden-Kennemerland Mei 2022:

Open Tuinen weekenden

Bij de afdeling van Groei en Bloei  Midden-Kennemerland zijn de open tuinen weekenden als een estafette: in het weekend van 28 en 29 mei start het open tuinenweekend in Heiloo en Limmen. Het stokje wordt doorgegeven aan Heemskerk waar in het weekend van 11 en 12 juni de tuinhekjes open zullen gaan. De tuinen van Akersloot, Castricum en Uitgeest zorgen voor een mooie finish in het weekend van 18 en 19 juni. Meer informatie (welke tuinen te bezoeken zijn, bezoektijden enz) zullen een week van tevoren op onze website bekend gemaakt worden.

 

Om de hele nieuwsbrief te lezen, kunt u onderstaande button aanklikken:


21 mei 2022

Naar alle leden is afgelopen week per mail een uitnodiging gestuurd voor de Algemene Leden Vergadering van zaterdag 18 juni 2022, tijdstip 14.00u in 't Praathuis.

De agenda hiervoor heeft u per mail ontvangen of kunt u lezen door onderstaande link aan te klikken:


23 mei 2022

De AVVN heeft weer een leuke nieuwsbrief uitgebracht deze maand met waardevolle tips over droogte, taxateurs gezocht & Jubilea.

U kunt de nieuwsbrief lezen door onderstaande link aan te klikken:

https://www.avvn.nl/nieuwsbrieven/2022/mei

 


23 mei 2022

Luistertip! 

Podcast De Groentjes

Welkom op Tuinwijck. Podcastmakers Marius Kooij en Jurgen van Tolie nemen je mee naar de volkstuin. Leer over natuurlijk tuinieren, ontmoet leuke mensen en hoor hoe de volkstuin klinkt! Ga mee naar een plek die de bewoners zelf het paradijs in de stad noemen. Luister naar podcast De Groentjes. Een portret van een volkstuin. Dit is een productie van stichting Die Weltbühne en is mede mogelijk gemaakt door V.V. Tuinwijck en haar leden, IVN Natuureducatie, Fonds NME, Postcode Loterij Buurtfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds (Jacob van Zijverdenfonds)


25 mei 2022

De tuinkeuring van mei is weer geweest. De uitslag van de keuring kunt hier hier bekijken:

 

Het is bij heel veel tuinders niet bekend, maar er wordt van u verwacht dat u van de paden rondom uw tuin zelf het onkruid weghaalt, onregelmatige tegels en kuilen op het pad (struikelgevaar) verhelpt, en dat ook het gehele jaar bijhoudt.


27 mei 2022

Aankondiging transporten werkterrein Leeghwaterweg

 

Onderstaande mail ontving de vereniging van de NRG:

Beste geïnteresseerde,

 

De boringen op het werkterrein aan de Leeghwaterweg (WKT-9) zijn succesvol uitgevoerd en afgerond. Dit betekent dat we klaar zijn voor de volgende fase: het intrekken van de kabels. Komende periode zullen we de haspels van het terrein van Tata Steel naar ons werkterrein verplaatsen. Evenals met de boormachines zijn de haspels dusdanig groot dat deze met een bijzonder transport vervoerd moeten worden. Deze bijzondere transporten vinden plaats tussen 30 mei en 10 juni.

 

Omdat er sprake is van bijzondere transporten zullen wij deze buiten de spitsuren moeten uitvoeren. Dit betekent dat er in die periode enkele transporten in de late avond en/of nacht uitgevoerd moeten worden. Na het arriveren en afladen op ons werkterrein zullen er geen verdere werkzaamheden plaatsvinden.

 

Aansluitend zal de kabelintrek gaan plaatsvinden door de aangebrachte mantelbuizen richting het werkterrein aan de Velsertraverse (WKT-8). De kabelintrek wordt enkel overdag uitgevoerd.

 

Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben dat vernemen wij dat graag.

 

Met vriendelijke groet,

 

Frank de Weerd

Communicatieadviseur HKNWA Land Cable & HDD

Aanwezig maandag tot en met woensdag


31 mei 2022

Een nieuwe maand en een nieuw thema voor de maandelijkse fotowedstrijd.

Het thema van de maand juni: De eetbare tuin (bloemen, kruiden, groenten, fruit)

Sluitingsdatum inzendingen: 30 juni 2022

De winnaar krijgt in de eerste week van juli bericht.

Doet u ook mee? Meer informatie vindt u op de volgende pagina https://www.vtvwijkeroog.nl/activiteiten/maandelijkse-fotowedstrijd-2022 

Daar kunt u ook uw foto uploaden.


11 juni 2022

De documenten behorende bij de Algemene Jaarlijkse Ledenvergadering kunt u lezen door onderstaande link aan te klikken.

Het gaat om 3 documenten:

ALV over 2021

Voorstel aangepast Huishoudelijk Reglement en Bepalingen

WBTR (Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen): dit wetsvoorstel geeft vorm aan een professionaliseringsslag bij onder andere verenigingen. (in de kantine ligt een inleesexemplaar)

Datum :18 juni 2022

Aanvang 14.00 uur
Locatie Praathuis
Wijkermeerweg 5

Velsen-Noord


21 juni 2022

VTV Wijkeroog organiseert voor iedereen een gezellige dag! We hopen u allen te zien op 10 juli 2022.


23 juni 2022

VTV Wijkeroog bedankt René Brasser voor zijn inzet! De schildering is weer prachtig geworden.

 

"Beste tuinliefhebbers,

De muurschildering op de containers waren weer hard aan een kleurtje toe.

Een beetje van dit en een beetje van dat, zou Bob Ross zeggen.

Als het niet helemaal goed ging, sprak hij van een Happy accident.

Een mooie locatie en kloppend hart van tuinvereniging VTV Wijkeroog.

En zolang ik het volhou, doe ik het met liefde. René"


26 juni 2022

Het rooster voor de werkzaterdagen heeft een update gehad. De Laatste versie kunt u bekijken door op onderstaande button te klikken:


5 juli 2022

Het winkeltje heeft deze maand een leuke aanbieding.

 

Openingstijden 't Winkeltje:

Woensdagmiddag 13u-16u

Zaterdag van 10u-13u


9 juli 2022

 

 

Doet u ook mee aan de maandelijkse fotowedstrijd?

Bekijk het thema van deze maand hier:

 


9 juli 2022

Er is gevraagd door tuinders of er gebeld kan worden om de planning door te geven als er een straatnaambordje in de betreffende tuin geplaatst gaat worden. Peter heeft aangegeven dat dit niet mogelijk is, omdat hij afhankelijk is van de mankrachten die aanwezig zijn bij de werkzaterdagen. Komende weken gaat dit gebeuren. Tuinders die erbij willen zijn, worden verzocht om komende zaterdagen aanwezig te zijn in hun tuin in de ochtend.


13 juli 2022

 

De Open Tuin Dag van afgelopen zondag was een groot succes. Dank aan alle vrijwilligers die er een prachtig feest van hebben gemaakt!

Meer foto kunt u bekijken door onderstaande button aan te klikken:


13 juli 2022

Vooraankondiging Burendag. Heeft u een leuk idee of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Stuur een mail naar vtvwijkeroog@gmail.com

Alleen samen kunnen we er een geslaagde dag van maken!


21 juli 2022

In de maandelijkse AVVN nieuwsbrief worden groentips, nieuws en vragen over samen natuurlijk tuinieren gedeeld. Ze delen kennis en creëren een netwerk om openbaar groen, biodiversiteit en gezondheid te bevorderen. Ook deze maand staat de nieuwsbrief weer boordevol tips.

Eén van de tips is deze:

 

Hittestress in de tuin, hoe ga je ermee om?

 

Als het langdurig droog en warm is heb je de neiging om je planten elke dag water te geven. Maar is dat wel goed? Bij langdurige droogte wordt geadviseerd om juist zuinig met drinkwater om te gaan. We geven een aantal tips:
 
  • Geef planten liever zo nu en dan veel, in plaats van elke dag een beetje water. Zo komt het water diep in de grond en ontwikkelen de wortels van de planten zich naar beneden.
  • Dek de aarde bij planten, vooral bij planten in potten, af met een mulch laag van bladeren, houtsnippers of stro. Zo droogt de aarde minder snel uit.
  • Koppel een regenton aan je regenpijp. We krijgen steeds vaker te maken met stortbuien. Die overvloed aan water kan je opsparen en in droge periodes gebruiken voor de planten in je tuin.
  • Plant een boom of heester om extra schaduw te geven aan je tuin (de herfst is daar echter het beste seizoen voor). Parasols en schaduwdoeken werken in de tussentijd ook prima.
  • Bestrating warmt de omgeving op. Ruil tegels in voor groen en zorg zo voor meer verkoeling op de tuin!

 

Meer lezen uit de nieuwsbrief van de AVVN, klik op onderstaande button:


27 juli 2022

Even voorstellen...

 

Ik wilde mij even voorstellen! Ik ben Eva en imker. Via de gemeente heb ik een mooie plek gekregen voor een bijenkast.

De bijenkast staat achter jullie tuintjes (op het eilandje). Het is een niet al te grote kast met rustige bijen.

De bijen en ik zijn heel blij met jullie bloemen. Mochten jullie ooit last hebben van een zwerm kan ik deze weghalen en een nieuw onderkomen geven.

Ik ben dan te bereiken op 06 -18 01 89 32

 

Groetjes Eva

 


3 augustus 2022


12 augustus 2022

VTV Wijkeroog Communicatie

 

Wij zijn een vereniging van tuinders die van hun tuinen moeten kunnen genieten. Daarvoor hebben we met elkaar regels afgesproken en die vastgelegd in statuten en een huishoudelijk reglement. Er zijn veel vrijwilligers die in allerlei commissies en werkgroepen bijdragen aan het goed functioneren van de vereniging. Als er dingen zijn waar we ons aan ergeren of waar we zelfs last van hebben moeten we elkaar daarop aanspreken. Lukt dat niet of heeft dat geen effect dan kan je het bestuur benaderen. Dat zal proberen een oplossing voor het gesignaleerde probleem te vinden.

Het bestuur is gekozen door de leden en voert het afgesproken beleid uit. Dat gebeurt niet altijd tot ieders tevredenheid. Dat leidt helaas nogal eens tot een wij – zij situatie waarbij het lijkt of bestuur en tuinder of groep tuinders verschillende belangen hebben. Eigenlijk staan we voor hetzelfde: het tot ieders tevredenheid laten functioneren van de vereniging.

De communicatie tussen bestuur en werkgroepen en individuele tuinders verloopt niet altijd soepel. Dat werd op de laatste algemene ledenvergadering weer eens duidelijk. Toch doet iedereen zijn best. Vanuit het bestuur willen we daarin graag verbetering in brengen. Een van de tuinders, Jorna Barning, heeft daarvoor haar hulp aangeboden. Zij zal op proef deel uitmaken van het bestuur als communicatie adviseur. Ze zal de stappen van het dagelijks bestuur kritisch volgen en contact leggen met commissies en werkgroepen om te zien hoe het contact verbeterd kan worden.

Daarbij gaan we uit van een positieve instelling van iedereen. Op deze manier hopen we het plezier in tuinieren binnen onze vereniging te bevorderen

 

Juli 2022

Frank Alkema, voorzitter


13 augustus 2022

Wist u al dat 't Winkeltje ook cadeaubonnen verkoopt?

 

Openingstijden 't Winkeltje:

woensdag 13u-16u

Zaterdag 10u-13u


17 augustus 2022

Doet u ook weer mee aan onze maandelijkse fotowedstrijd? U kunt ook meedoen door te stemmen op de mooiste foto.

Neem een kijkje op de volgende pagina voor meer informatie:

https://www.vtvwijkeroog.nl/activiteiten/maandelijkse-fotowedstrijd-2022/augustus-2022

 

 


13 september 2022

VTV Wijkeroog organiseert dit jaar weer een burendag. We hopen op een grote opkomst!


9 september 2022

 

Even voorstellen!

 

Mijn naam is Jorna Barning en naast trotse tuinder bij VTV Wijkeroog, vervul ik sinds kort op interim basis de functie van communicatie adviseur.

 

Aanleiding hiervoor is de afgelopen (mijn eerste) algemene ledenvergadering. Er was veel kritiek op het bestuur, een hoop frustratie in de zaal en weinig wederzijds respect.

Na de vergadering heb ik mijn zorgen gedeeld met het bestuur. Het pijnpunt zit voor mij voor een groot deel in de communicatie. Ik heb aangeboden dit stukje te willen onderzoeken en ik heb mezelf twee doelen gesteld:

1: Dat we meer met elkaar gaan communiceren in plaats van over elkaar.

2: Negativiteit ombuigen naar positiviteit. Hoeveel leuker is het om een compliment te krijgen i.p.v. te horen wat je niet goed gedaan hebt. 

 

Het eerste contact met alle vrijwilligers is gelegd middels een korte vragenlijst om meer inzicht te krijgen in wederzijdse verwachtingen. De volgende stap is om met elkaar om de tafel te gaan. Zodra ik alle commissies heb gesproken zal ik mijn bevindingen uitwerken en (met goedkeuring) mijn bevindingen terugkoppelen naar het bestuur. 

 

Nog even voor de duidelijkheid; ik maak geen onderdeel uit van het dagelijks bestuur. Ik functioneer op interim basis als schakel tussen het dagelijks bestuur en de commissies en ik filter wat teruggekoppeld wordt aan het bestuur.

 

Ik heb er in ieder geval zin in om deze uitdaging aan te gaan!


2 oktober 2022

De laatste tuinkeuring van dit seizoen is weer geweest. Het overzicht van alle tuinkeuringen kunt u lezen door onderstaande button aan te klikken:


9 oktober 2022

Bij deze een belangrijk bericht van onze verzekeringsadviseur: Aaron Ton ;
 
Verzekerde bedragen:
Van de gelegenheid maak ik gebruik u erop te attenderen dat het verstandig is dat de leden hun verzekerde bedragen regelmatig controleren.
Met name de afgelopen jaren zijn de (bouw) prijzen flink gestegen. Zelfs wel met 50% of meer, terwijl de verzekerde bedragen voor het merendeel niet zijn aangepast. Mede hierdoor krijgen we vaak te maken met onderverzekering, zeker na de stormen in februari van dit jaar.
Dit komt dan helaas pas tot uiting als er schade is geweest en wij de mensen moeten teleurstellen voor wat betreft de vergoeding van de geleden brand- of stormschade.
Er is veel diversiteit aan tuinhuizen. Een vastomlijnde (herbouw)prijs is daarom helaas niet te geven.
Maar wij zien met regelmaat dat de herbouw van een houten huisje tegenwoordig al gauw ligt tussen € 15.000 en € 20.000,- en een stenen huisje minimaal komt op € 25.000,- a € 30.000,-. Daarbij moet dan nog de inboedel, de schuur en/of de kas worden opgeteld.
Dit zou betekenen dat de eigenaren die lager verzekerd zijn dan € 15.000,- o.i. zéker een aanpassing moeten doen. Wat niet betekent dat de hoger verzekerde bedragen automatisch juist zijn.
De genoemde bedragen zijn slechts een richtlijn.
Wij raden aan dat de leden zelf na (laten) gaan wat de juiste huidige prijs is voor het laten herbouwen van hun huisje.
Mvg Aaron Ton
aaronton5@gmail.com
 

6 november 2022

De watermeterkaarten zijn rondgedeeld. Deze kunnen in de brievenbus bij het kantoortje of in de kantine in de daarvoor bestemde bak afgeleverd worden. De kaarten kunnen niet digitaal worden aangeleverd.

Graag alle ingevulde kaarten z.s.m. retour.

Alvast bedankt!


16 november 2022

Op 18 november worden alle Dixi toiletten (voorheen Eco) bij de VTV Wijkeroog opgehaald.

In het voorjaar 2023 worden er nieuwe geplaatst.

De Tuinders kunnen gebruik maken van het buitentoilet achter de kantine.

Hiervoor moet men in het bezit zijn van een sleutel. Deze is verkrijgbaar in de kantine, kosten € 7,50.

 

Attentie: in dit buitentoilet mag geen chemisch toilet geleegd worden.


23 december 2022

Beste leden,

 

Vorige week heeft Joke van der Linde haar ontslag als penningmeester ingediend per 1 januari 2023. Tevens stopt zij direct met haar nevenactiviteiten. We betreuren dat ten zeerste en als bestuur zullen wij ons er op korte termijn over beraden hoe we nu verder moeten.  Daar informeren we jullie over als er iets bekend is. Mocht in de tussentijd iemand zich aan willen melden als penningmeester of als lid van de activiteitencommissie dan horen wij dat graag.

 

Met vriendelijke groet,

 

Bestuur VTV Wijkeroog


24 december 2022