Luistertips


Podcast De Groentjes

Welkom op Tuinwijck. Podcastmakers Marius Kooij en Jurgen van Tolie nemen je mee naar de volkstuin. Leer over natuurlijk tuinieren, ontmoet leuke mensen en hoor hoe de volkstuin klinkt! Ga mee naar een plek die de bewoners zelf het paradijs in de stad noemen. Luister naar podcast De Groentjes. Een portret van een volkstuin. Dit is een productie van stichting Die Weltbühne en is mede mogelijk gemaakt door V.V. Tuinwijck en haar leden, IVN Natuureducatie, Fonds NME, Postcode Loterij Buurtfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds (Jacob van Zijverdenfonds)

 

https://podcastluisteren.nl/ep/De-Groentjes-Trailer-De-Groentjes

 


Podcast Discutafel

PODCASTS OVER ECOLOGISCH TUINIEREN EN PERMACULTUUR

https://discutafel.nl/

 

19 mei 2022

Aflevering 119: Paul Koopman-Nijmeijer: man van het grote werk

Desgevraagd blijkt zaaien of snoeien niet zijn ding. Laat hem maar in de weer met schop of zitmaaier. Paul Koopman-Nijmeijer is secretaris van Groei & Bloei Emmen en financieel coördinator van Gardenista, het groenfeest dat je kunt beleven van 25 t/m 29 mei 2022.
Ziet Paul zijn tuin als privé-oase of deelt hij zijn groen graag met anderen? En wat voegt Gardenista toe aan bestaande tuinevenementen? Gesprek met één van de vele vrijwilligers die dit grootse tuinfestival mogelijk maken.Podcast Plantenvrienden

-voor iedereen die blij wordt van groen-

 

Afl. 49 Tropaeolum majus: Gabrielle Veerman

JUN 30, 2021

 

Plantenvriend Gabrielle Veerman heeft een moestuin met verschillende buren. Er groeit van alles: groenten, fruit, kruiden en ook bloemen zoals de Tropaeolum majus.

 

https://plantenvrienden.nl/afl-49-tropaeolum-majus-gabrielle-veerman/